• Pro Vest învață să fii PROfesionist!

    Detalii

A fost aprobată lansare apelului pentru proiecte nefinalizate din cadrul Programului Operațional Regional – Axa 5

Ghidul Solicitantului, documentul care cuprinde condițiile pentru accesarea fondurilor dedicate proiectelor nefinalizate în cadrul Axei 5, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural a fost aprobat săptămâna trecută, prin ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, urmând a fi publicat pe platforma online a programului.

Ghidul Solicitantului conține informațiile specifice privind deschiderea apelului, specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condițiile de eligibilitate și criteriile de verificare. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a cererii de finanțare pentru:

Δ Apel de proiecte POR/2018/5/5.1/7 regiuni/proiecte nefinalizate, adresat proiectelor ce urmează a fi implementate în regiunile: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest şi Centru;
Δ Apel de proiecte POR/2018/5/5.1/BI/proiecte nefinalizate, adresat proiectelor ce urmează a fi implementate în regiunea București-Ilfov.

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic – aplicația MySMIS.
Solicitanţi eligibili: autoritățile publice centrale, unitățile administrativ-teritoriale, instituţiile publice, precum şi parteneriatele dintre entităţile menţionate anterior.

Pentru pregătirea proiectelor este prevăzută o perioadă de aproximativ 2 luni de la data publicării Ghidului specific, astfel încât depunerea proiectelor se va face începând cu data de 14 mai 2018, ora 12:00.

Cererile de finanțare vor putea fi încărcate în aplicaţia MySMIS până la data de 16 iulie 2018, ora 12:00.

Apelul este de tip non competitiv, având la bază principiul primul venit – primul servit, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare.

Sursa: Curierul Național