• Pro Vest învață să fii PROfesionist!

    Detalii

Alocare de 100 de milioane de euro pentru ‘Inițiativa pentru IMM’ și aproximativ 60 de milioane de euro pentru afaceri inovative

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a alocat 100 de milioane de euro pentru ‘Inițiativa pentru IMM‘ și aproximativ 60 de milioane de euro pentru afaceri inovative prin Programul Operațional Competitivitate.

„Ministerul Dezvoltării Regionale a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) un acord de finanţare privind lansarea de noi fonduri de investiţii de capital (equity), cu o alocare de 58,82 milioane euro din Programul Operaţional Regional. La acestea se pot adăuga peste 25 de milioane euro din resurse private administrate de către FEI, astfel că până la 85 milioane euro vor fi disponibile IMM-urilor româneşti. Resursele vor fi preluate de către administratori de fond, selectaţi prin procedură deschisă şi transparentă, şi vor fi investite în întreprinderi aflate în stadiu de creştere, cu precădere din regiunile mai puţin dezvoltate ale României” conform comunicatului de presă remis de MDRAPFE.

Sursa
Agerpres