PNRR: S-a lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al bateriilor și al celulelor și panourilor fotovoltaice

Ministerul Energiei a lansat luni, 16 ianuarie 2023, apelul de proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a bateriilor, și pentru sprijinirea investițiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a celulelor şi panourilor fotovoltaice.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înființate) și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin și cu condiția înregistrării la ONRC în România (conform codurilor CAEN eligibile precizate la secțiunea 2.1 din ghid) ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare în baza procedurii de apel de proiecte, care au înscrise în actul constitutiv activități privind:

1) Construirea de noi capacităţi de producție și/sau asamblare și reciclare a bateriilor de tip LiIon (inclusiv Li-metal, Li – sulfur, Zn, flow, high temeperature), care include orice combinatie a activităților de:

2) Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblare și reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, care include orice combinație a activităților de:

Activităţi finanţabile

Următoarele activităţi prevăzute în proiect sunt eligibile:

Bugetul total estimat al schemei este de 258.700.000 euro, compus din 199.000.000 euro fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie și fonduri naționale de 59.700.000 euro prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%, în temeiul prevederilor art. 24 din O.U.G. nr. 124/2021.

Perioada de depunere a proiectelor este 16.01.2023, ora 17:00 – 16.03.2023, ora 17:00.

Sursa: fonduri-structurale.ro