Primul draft al componentelor detaliate ale PNRR a fost transmis Comisiei Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a finalizat de transmis Comisiei Europene, în acest sfârșit de săptămână, toate componentele extinse din Planul Național de Redresare și Reziliență, conform unui comunicat emis astăzi, 12 aprilie 2021.

Ministrul Cristian Ghinea va începe o serie de întâlniri la Bruxelles cu comisarii Margrethe Vestager, Adina Vălean și Elisa Ferreira, în cadrul cărora va discuta aplicat despre PNRR. Acestea se vor încheia pe 16 aprilie 2021.

În acest weekend, echipa MIPE a trimis prima variantă și pentru ultimele 3 componente extinse, marcându-se finalul primei etape de lucru, se arată în comunicat. La componente mai avansate, precum transporturi și educație au fost transmise versiuni detaliate, care includ deja îmbunătățiri lucrate cu ministerele de linie ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană.

Rezumatele de componente din PNRR care au fost adoptate de Guvern sunt punctul de pornire pentru componentele extinse – documente tehnice, pe formatul Comisiei Europene, care cuprind: documentații, detalieri ale investițiilor, jaloane de progres, estimări ale impactului pe mediu, costuri detaliate și clasificarea investițiilor în funcție de gradul de contribuție la tranziția verde și tranziția digitală.

Desfășurarea procesului de lucru informal cu Comisia, cu scopul dezvoltării componentelor:

Sursă articol.